Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok Sebestyén Júlia után a 2004-es budapesti műkorcsolya Eb-n negyedik helyezett Pavuk Viktória is edzőt váltott. A számára balul sikerült szezon után "közös megegyezéssel" elvált Vidrai Szabolcstól, s a továbbiakban nővére, a korábban ugyancsak műkorcsolyázó Pavuk Patrícia irányítja a felkészülését.

Pavuk Viktória idén a lyoni Eb-n a 12., a torinói olimpián a 23., majd a Calgaryban rendezett világbajnokságon a 25. helyen zárt, s ezek az eredmények még annak ismeretében is csalódásként hatottak, hogy az MTK 20 éves versenyzője erre a szezonra komoly lábsérülés után tért vissza.

- Egyértelműen az idei gyengébb eredményei vonták maguk után az edzőváltást?
- Azt kell hogy mondjam, igen. Sajnos ez a szezon egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de szeretném leszögezni, hogy ez nem csupán az edzőm felelőssége, hanem az enyém is. Egyetértettünk abban, hogy mindketten követtünk el hibákat, és ezeket meg is beszéltük. Békességben váltunk el, ahogy mondani szokták, "közös megegyezéssel".

- A nővéréről mit kell tudni, milyen gyakorlattal rendelkezik?
- Korosztályában egyéniben többször nyert országos bajnokságot, majd tizenhét évesen váltott a jégtáncra, később pedig revüben is szerepelt. Mindössze három évvel idősebb nálam, és edzőként még valóban nincs nagy tapasztalata, de én bízom benne, hallgatni fogok rá, és egyébként nem egyedül foglalkozik velem. Tulajdonképpen egy kisebb csapat lesz mellettem, a szárazedzéseimet például Bánhidi Ákos irányítja, aki a gyorskorcsolyázók edzője is. Az is változás, hogy bár továbbra is az MTK-nál maradtam, immár a Sportország alapítvány támogatásával készülök.

- Ez a támogatás mit jelent?
- Anyagi segítséget abban, hogy külföldi edzőtáborozásokra is legyen lehetőségem.

- Korábbi koreográfusával, a Kanadában dolgozó Igor Csinyajevvel folytatja a munkát?
- Igen, a nyáron, július elején újra kiutazom hozzá. S valószínűleg Patrícia is jön velem.

- Akárhogy is nézzük, a kontinens legjobbjai között számon tartott versenyzőként "nagy falat" is lehet a nővérének. Egyáltalán hosszú távra tervezik a közös munkát, vagy ez a kapcsolat csak átmeneti jellegű?
- Mindenképpen hosszú távra tervezünk, és reméljük, hogy eredményes lesz a közös munkánk. Már említettem, hogy bízom Patríciában, de ugyanakkor természetesen el kell ismernem, hogy itthon nem is nagyon volt választási lehetőségem.

Forrás: [origo]
Pavuk Viktória és Vidrai Szabolcs útjai elváltak

- Az új szezonra új zenéket választott már?


- Hol tart a vizsgaidőszakban?
- Filozófiából éppen csütörtökön vizsgáztam, és ötöst kaptam. Bevallom, szerencsésen húztam tételt, a sport filozófiájáról kellett beszélnem. Sokkal rosszabbul is járhattam volna... Már csak az anatómia vizsgám maradt hátra, ez jövő hét csütörtökön lesz, és ha ezen is túljutok, akkor újra teljes erővel korcsolyázásra fogok koncentrálni.

- Nyaralni azért elmehet majd?
- Igen, de csak egy hetem lesz a teljes kikapcsolódásra. Ekkor a Balatonra, vagy valamelyik közeli tengerpartra szeretnék eljutni.

Fábik Tibor