Társoldalunk:

Hatalmas magyar aranyeső a Maty-éren

2006.08.19. 17:34

Kozmann György: "Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, összeállt a mozgásunk, de azért arra nem gondoltunk, hogy ennyire gyorsak leszünk. Szinte el se akartuk hinni, hogy 500-nál ennyire vezetünk. Külön öröm, hogy Horváth Csaba után már nekem is sikerült világbajnokságot nyernem Kolóval."

Kolonics György: "Nem számítottunk arra, hogy ilyen jól megyünk, bár az előfutam és a középfutam alapján azért láttuk, hogy jó formában vagyunk. Ezúttal eltértünk szokásunktól, és már az elején nagy iramot diktáltunk, a többiek meg talán megijedtek egy kicsit a szembeszéltől, azt hihették, hogy célszerűbb beosztani az erejüket. Szóval mi gyorsabban, ők a szokásosnál lassabban kezdtek. Utána pedig vélhetően lélekben is egy kicsit feladták."

Kucsera Gábor: "Ezt gyakoroltuk, erre készültünk. Edzéseken mindig délután eveztünk 1000 méteres pályákat, ezért amikor az előfutamban délelőtt mentünk, egy kicsit izgultam is. Most viszont minden tökéletes volt, nagyon jó erőben éreztük magunkat. Ettől függetlenül meglepett minket, hogy nagyon jó helyen állunk 500-nál, kicsit tartottam is tőle, hogy a németek majd feljönnek ránk, mint mi rájuk az Európa-bajnokságon, de Kamera nagyon higgadt volt, remek tempót diktált, így végül nem volt gondunk."

Kammerer Zoltán: "Hét éve, 1999-ben voltam utoljára világbajnok, úgyhogy nagyon örülök, hogy most sikerült nyerni. A jövőt illetően annyit mondhatok, most úgy látom, az olimpiáig párosban megyünk. Persze minden év hozhat változást."

Horváth Gábor: "Az előfutamban és a középfutamban megpróbáltuk a hibáinkat javítgatni, a csapat mozgását csiszolni, úgy látszik, ez sikerült."

Vereckei Ákos: "Egyszerűen nem tudom megmondani, hogyan tudtunk ilyen jól evezni. Csak mentünk, ahogy bírtunk."
    
Kovács Katalin: "Nem mondom, hogy jól esett a páros és a négyes ilyen rövid idő alatt, de túl vagyunk rajtuk és megnyertük mindkettőt, ez a lényeg. Nagyon örülünk. Párosban láttuk, hogy egy külső pályán jönnek a kínaiak, de éreztük, hogy megvan az aranyérem, így nem aggódtunk. Később mesélték, hogy a négyes után, miközben eleveztünk a közönség előtt, már hívtak bennünket mérlegelni, a műsorközlő pedig egy idő után kétségbeesetten kiabált, hogy jöjjünk már vissza, de mi ebből semmit nem hallottunk. Szerencsére azonban nem lett baj, időben visszaértünk"

Janics Natasa: "Nagyon boldog vagyok, hogy túl vagyunk az ezres számokon, és sikerrel vagyunk túl rajtuk. Kicsit irigylem Keresztesi Alexandrát, hogy számára már véget ért a vb, nekünk még négy számunk hátravan, nehéz lesz, az biztos."

Paksy Tímea: "Nagyjából az történt, amire számítottunk, bár volt már jobb pályánk is. A szemem sarkából láttam az ellenfeleket, ha kellett volna, még tudtuk volna fokozni a tempót. Mögöttem a lányok egy kicsit rám akartak evezni az elején, elsiették a csapásszámot, de leszabályoztam őket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK