Vágólapra másolva!
A végső sikerre is esélyesnek tartott Alejandro Valverde nyerte a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát, melynek befutója egy 1740 méter magas hegyen volt. Bodrogi László a 118.-ról előrelépett az 51. helyre. Valverde, a hazai közönség kedvence ezzel összetettben feljött a második helyre az ezúttal negyedik szlovén Janez Brajkovic mögé, aki az olasz Danilo Di Lucától vette át az aranysárga trikót.

Annak ellenére, hogy hegyi szakasz volt, a mezőny egyetlen magyar tagja, Bodrogi főszerepet vállalt a León és Alto de El Morredero közötti 148 km-es etapon. A Credit Agricole kerekese 24 km után két társával megszökött a karavántól. A trió előnye - elsősorban a Bodrogi által diktált rendkívül erős iram révén - 12 perc fölé nőtt, amikor már "csak" 50 km és a célba vezető hegy volt hátra. Ettől kezdve az előny rohamosan fogyott, s végül mindhármójukat utolérték a "hegymászók".

Az esélyesek tulajdonképpen együtt maradtak az emelkedőn, ugyanis Valverde alig tíz másodpercet vert nagy riválisára, a szintén spanyol Carlos Sastréra, valamint Di Luca gyengélkedése miatt az aranysárga trikót megkaparintó Brajkovicra.

Eredmények:
7. szakasz, León-Alto de El Morredero, 148 km, hegyi befutó:
1. Alejandro Valverde (spanyol, Caisse d,Epargne) 4:01:05 ó
2. Carlos Sastre (spanyol, CSC) 4 mp hátrány
3. José Angel Gomez Marchante (spanyol, Saunier Duval) 6 mp h.
4. Janez Brajkovic (szlovén, Discovery Channel) 7 mp h.
...22. Danilo Di Luca (olasz, Liquigas) 1:58 p h.
...44. Bodrogi László (Credit Agricole) 4:15 p h.

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Brajkovic 26:48:27 ó
2. Valverde 5 mp hátrány
3. Sastre 10 mp h.
...51. Bodrogi 32:09 p h.

Szombaton a Ponferrada és Lugo közötti 173 km-es szakasz vár a mezőnyre.