Vágólapra másolva!
Ugyan Cseh László két aranyat és egy ezüstöt nyert a nyáron a budapesti úszó Európa-bajnokságon, a három bronzérmet begyűjtött Kovács Ágnes is legalább ekkora népszerűségnek örvendett a Margitszigeten. Olimpiai-, világ- és Európa-bajnoknőnk mostanában a medence helyett a táncparketten edz.

- Hol nyitja ki először a világatlaszt, hova utazik legközelebb? - kérdeztük Kovács Ágnest azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Reader's Digest azon túl, hogy bemutatta új világatlaszát, egymillió forintos támogatásban részesítette a 2008-as pekingi paralimpián várhatóan éremesélyesként induló, mindössze 14 éves Illés Fannit.
- A közeljövőben nem utazom sehova. Ám azt hiszem, először majd Amerikánál nyitom ki, megnézem, hol jártam egyetemre.

- Pekinget nem keresi meg?
- De, azt is, mert oda majd tényleg szeretnék utazni, két év múlva az olimpiára. És remélem, Fannival együtt megyünk, nagyon szurkolok neki!

- A budapesti Eb után meddig kapott pihenőt?
- Januárig, vagyis idén már nem indulok versenyen, így a rövid pályás Európa-bajnokságon sem. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem edzem, csak nem mindennap, és még futni is szoktam. Arra ügyelek, hogy az év elején ne legyenek erőnléti gondjaim. S bár most tényleg hosszú szünetet kaptam, azt semmiképpen sem mondhatom, hogy unalmasan telnek a napjaim, hiszen a kőbányai önkormányzat támogatásával beindult az úszóiskolám, és emellett keményen készülök az RTL Klub Szombat esti láz című műsornak második szériájára.

- Mit jelent az, hogy keményen készül?
- Heti öt alkalommal járok táncórákra, vagyis gyakorlatilag minden nap. Az elején, amikor a csatorna megkeresett, kicsit meglepődtem, de persze örültem, hogy rám gondoltak. Mindig is szerettem volna megtanulni táncolni, és ez most nagyon jó lehetőség rá, ráadásul Markó Róbert személyében profi táncostól tanulhatok.

- Eddig nem volt a táncparkett ördöge?
- Annyira azért nem... Bulizni persze eljárok néha, de az egyébként is teljesen más műfaj.

- No és most melyik tánc a kedvence?
- Nincs kimondott kedvencem, tulajdonképpen mindegyik tetszik valamiért.

- Visszakanyarodva a medencékhez, az úszóiskolájában beugrik a gyerekekhez?
- Állandó oktatóink vannak, akik foglalkoznak a kicsikkel, de én is imádom őket, és természetesen előfordult már, hogy bementem hozzájuk. Ők örültek nekem, én pedig nekik!

Fábik Tibor