Vágólapra másolva!
Jövő vasárnap Los Angelesben kerül sor az első olyan tenisztornára, ahol a profi világranglistán jegyzett férfiak és nők egymással csapnak össze.

Az amerikaiak közül többek között az ATP-rangsorban 70. Vince Spadea és a WTA-listán 204. Alexandra Stevenson jelezte részvételét, továbbá elindul a már visszavonult, de korábban a 13. helyet is megjárt Derrick Rostagno, illetve Justin Gimelstob is.

Az esélyegyenlőség jegyében nem szabad fej fölül adogatni és nincs második szerva sem. A 32-es táblán 21 nyert pontig tart egy mérkőzés, a végső győztes 10 ezer dollárt vihet haza.

Az első komolyabb férfi-női csatára 1973. május 13-án került sor, amikor az 55 esztendős Bobby Riggs kihívta a 30 esztendős Margaret Courtot, s könnyed 6:2, 6:1-es győzelmet aratott felette.

Ez arra sarkallta az egykori világelsőt, hogy kihívja Billie Jean Kinget is, ám a "nemek csatájának" nevezett összecsapáson, 1973. szeptember 20-án, 30 ezer néző előtt sima, 6:4, 6:3, 6:3-as vereséget szenvedett tőle Houstonban. Érdekesség, hogy a két sportoló később kifejezetten jó barátságba került egymással, az utolsó éveiben prosztatarákkal küzdő Riggs egyik állandó látogatója éppen King lett.

1985-ben, a 67 éves Riggs még egyszer megpróbálkozott a revánssal, ám Vitas Gerulaitis oldalán kikapott a Martina Navratilova, Pam Shriver duótól.


A harmadik "nemek csatáját" 1992. szeptemberében a Las Vegas-i Caesars Palace-ben rendezték Jimmy Connors és Martina Navratilova között. A sportág két legendéja élvezetes meccset vívott egymással, igaz, a szabályokon kicsit változtattak. Connors pontonként csupán egyet szerválhatott, míg Navratilova számára a páros folyosó is érvényes területnek számított. Ennek ellenére Connors 7:5, 6:2-re győzött.