Vágólapra másolva!
Sebestyén Júlia a női műkorcsolyázók versenyében bemutatja kűrjét a téli olimpián csütörtökön. A napi programban még egy magyar, az alpesi síző Berecz Anna lesz érdekelt, ezen kívül lejátsszák a Kanada - Egyesült Államok női hokidöntőt.

A negyedik olimpiáján szereplő, 2004-ben Európa-bajnok műkorcsolyázó a rövid program során szépen futott, egyetlen hibát követett el - a tripla flipből két lábra érkezett -, teljesítményéért 57,46 pontot kapott.

Sebestyén a kűrjét a második csoport ötödikjeként mutathatja majd be, a verseny magyar idő szerint pénteken két órakor kezdődik.

Berecz Anna a női óriás-műlesiklók küzdelmének második futamában áll rajthoz, melyet a szervezők a rossz látási viszonyok miatt a csütörtöki versenynapra halasztottak. A viadal magyar idő szerint 18.30-kor kezdődik, s a magyar olimpiai újonc a 47.-ként teljesítheti a pályát.

A nap folyamán a női műkorcsolyázók és az alpesi sízők versenye mellett további négy számban osztanak érmeket. A sífutók női váltóversenyében, a férfi síakrobaták ugrás számában, a női jégkorongtornán és az északi összetett - nagysáncból és 10 km-es sífutásból álló - egyéni versenyében dőlnek el a helyezések.

A csütörtöki versenynap programja

alpesi sí (1 aranyérem):
18.30: NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS - 2. FUTAM

északi összetett (1):
22.00: EGYÉNI - SÍUGRÁS NAGYSÁNC 19 Ó, 10 KM-ES SÍFUTÁS

sífutás (1):
20.00: NŐI 4X5 KM-ES VÁLTÓ

jégkorong:
20.00: nők a 3. helyért: Svédország - Finnország

curling:
18.00: nők, elődöntők: Svédország - Kína, Kanada - Svájc
23.00: férfiak, elődöntők: Kanada - Svédország, Norvégia - Svájc

péntek:

jégkorong (1):
0.30: NŐI DÖNTŐ: Egyesült Államok - Kanada

műkorcsolya (1):
2.00: NŐI KŰR (SEBESTYÉN JÚLIA)

síakrobatika (1):
3.00: FÉRFI UGRÁS - DÖNTŐ