Vágólapra másolva!
Szombaton a Milánó-San Remo klasszikuson debütál Mark Cavendish új csodakerékpárja, melynek elkészítésében a Forma-1-es McLaren istálló mérnökei is részt vettek.

A brit világbajnok Cavendish új kerékpárjával arra készül, hogy 2009 után ismét győzedelmeskedjen az olasz egynapos versenyen. Nem ez lesz az első kerékpár, amelyben Forma-1-es mérnökök keze munkája is benne lesz. Az 1992-es olimpián a 4000 méteres üldözéses versenyben aranyérmet szerző Chris Boardman a Lotus istálló mérnökei által elkészített bringával győzött.

A szénszálas-technológiával készült kerékpáron kilenc hónapon át dolgozott a tervező csapat. Elkészítésénél az S-Works McLaren Venge-nek a célja az volt, hogy a riválisok kerékpárjainál könnyebb, merevebb és aerodinamikailag hatékonyabb bringát hozzanak létre. A váz súlya végül 930 gramm lett, a Specialized összesen kb. 2 kilogramm.

A kerékpárt a nyugat-londoni McLaren technikai központban vetették alá egy nem szokványos tesztnek, ugyanott, ahol Jenson Button és Lewis Hamilton versenyautóit is vizsgálni szokták.

Cavendish mellett, a HTC-Highroad csapatból Mark Renshaw és Bernie Eisel is kap egy mattfeketébe öltöztetett masinát szombatra, melyet egy titkos kínai üzemben készítettek.