Vágólapra másolva!
Hosszú marketinghadjárat után július másodikán a szorítóban vereséget szenvedett Vlagyimir Klicskótól a WBA nehézsúlyú világbajnoka, David Haye, aki így a címét is elbukta. A vereség módja annyira felbosszantotta Bernard Hopkinst, hogy maga is kiállna a brit bunyóssal, még húsz font súlyelőnyt is adna neki.

Haye teljesítményét sokan kritizálták, ebbe a sorba most beállt a legendás Bernard Hopkins is, aki elmondása szerint szívesen összemérné erejét Haye-jel: "Sokkolt, amit Klicsko ellen mutatott. Hogy valaki ilyen szintű sárdobálást csináljon két évig, majd a szorítóban ne teljesítsen, ez egyszerűen nem igaz. Nem szokásom egyetlen bokszoló harcos szívét sem megkérdőjelezni, de mikor azt látjuk, hogy valaki folyamatosan a padlóhoz csapkodja magát."

"Ha kiállna velem, adnék neki húsz font súlyelőnyt. A nehézsúly nagyjából tíz éve kómában van, Haye-nek itt volt a lehetősége, és a tere hogy a szívét-lelkét is kiharcolja. Ha ezt megteszed, és még így sem nyersz, akkor nem gond visszatérni. De mikor láttam, hogy folyton térdre rogyadozik a padlón, azonnal tudtam, hogy vége" - dohogott Hopkins.

Forrás: Profiboksz.hu