Társoldalunk:

Pozitív lett a doppingtesztje egy magyar kajak-kenu versenyzőnek

2011.09.27. 22:06

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) tájékoztatása szerint egy magyar kajak-kenu versenyző pozitív vizeletmintát produkált egy tavaszi ellenőrzés során. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a személyiségi jogok védelme miatt a felülvizsgálati eljárás lezárultáig a sportolót nem nevezi meg.

"Az érintett sportoló idén egyetlen jelentős világversenyen, így természetesen a szegedi világbajnokságon sem szerepelt a magyar válogatottban. A versenyző a pozitív vizeletmintát május végén adta le, az A minta laboreredménye a múlt héten jutott el a MACS-hoz. A sportoló még nem döntött arról, hogy kéri-e a B minta vizsgálatát, ám a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a jogszabályi feltételeknek megfelelően intézkedik a sportoló versenyzési engedélyének felfüggesztéséről" - áll az MKKSZ közleményében.

A szervezet kiemeli, hogy az MKKSZ és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) egyaránt a dopping elleni harc elkötelezettjének tartja magát.

"Az MKKSZ a kötelező vizsgálatokon kívül is folyamatosan ellenőrizteti a válogatott sportolókat. Az ICF az idei szegedi világbajnokságon 30 mintát vett, ezek minden esetben negatívak voltak" - közölte a hazai szövetség.