Vágólapra másolva!
Középszerű bokszolónak állította be Izmayl Sillakh menedzsere Erdei Zsoltot. Ivaylo Gotzev azért vette elő a magyar klasszist, mert Jean Pascal az általa menedzselt 27 éves ukrán helyett Erdeivel szeretne bokszolni.

"Pascal mindenféle ürügyet kitalál, hogy megússza a meccset" - idézte a Pound4pound.com a menedzsert. "Amikor rájött, hogy Sillakh-kal kell szembenéznie, gyorsan a másik opcióhoz fordult, és a 37 éves Erdeit választotta."

Az eddigi 17 meccsén veretlen, 14-szer KO-val győztes Sillakh menedzsere szerint Erdei nem rossz, de nem is nagy ökölvívó. "Ráadásul ő nem egy Ismayl Sillakh, nem ugyanabban a ligában szerepelnek. Se ő, se Pascal sem akar Sillakh ellen bokszolni, mert tartanak tőle."

A cikk készítője arra is emlékeztette a menedzsert, hogy Erdei a tavalyi év végén lemondta a Tavoris Cloud elleni meccset, mire ő érdekes megjegyzéssel reagált. "Pontosan erről beszélek, egy nyusziharc lesz ez a meccs. Két nyuszi, Pascal és Erdei fog összecsapni, de az egyiküknek győznie kell, és aztán a győztes találkozhat Sillakh-kal."

Gotzev elmondta, bosszantó számukra a két bokszoló menekülése, de nem lepi meg a jelenség. "Húsz éve vagyok a szakmában, és tudom, miről van szó. A menedzserek és a támogatók féltik a bokszolóikat az ilyen harcosoktól, mint Sillakh, mert félnek, hogy kikapnak."

Erdei Zsolt és a kanadai Jean Pascal találkozójának lehetősége a múlt héten vetődött fel, hivatalos források még nem erősítették meg a hírt. Ugyanakkor a Fightnews.com szerint a kanadai bunyós meccseit közvetítő Showtime csatorna visszautasította az eddigi 33 meccsén veretlen Erdei Zsolt elleni mérkőzést.