Társoldalunk:

Telt ház és rockbanda várja a teniszválogatottat Nyíregyházán

2012.03.17. 12:25

Nagy az érdeklődés, ezért alighanem telt ház várja majd a lett férfi teniszválogatottat a magyarok elleni Davis Kupa-mérkőzésen, amelyre április 6. és 8. között Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Csarnokban kerül sor.

"Biztos vagyok abban, hogy mind a három napon megtelik a nézőtér" - mondta az MTI érdeklődésére Máthé Csaba, a létesítmény igazgatója szombaton. "Egészen pontosan 2068 nézőt tudunk elhelyezni normálesetben, de a pálya körül még további három-négyszáz szurkoló számára tudunk helyet biztosítani. A parkettára taraflex borítást helyezünk, tehát keménypályás meccs lesz."   

A létesítmény vezetője szerint a felfokozott érdeklődés annak is köszönhető, hogy Hornok Miklós magyar DK-kapitány csapatában szinte bizonyosan helyet kap Fucsovics Márton, az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetsége, aki nyíregyházi születésű játékos.

"Nagyon kíváncsiak Marcira az emberek" - jelentette ki Máthé Csaba, aki hozzátette, hogy egy rockbanda, a Nap együttes adja majd a talpalávalót a mérkőzések előtt és a szünetekben. "Nálunk sok a teniszbarát, aki szívesen lát olyan kitűnőségeket, mint a világ elitjébe tartozó Ernests Gulbis."   

A 24 esztendős Gulbis eddigi legjobbjaként 21. volt a világranglistán.   

A magyar-lett összecsapásra az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában kerül sor. Hornok Miklós csapata az első fordulóban, Szegeden 3-2-re nyert az írekkel szemben.    

Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges, egy újabb siker esetén szeptemberben az ukrán-ciprusi párharc nyertese lesz a magyarok ellenfele.

KAPCSOLÓDÓ CIKK