Vágólapra másolva!
Nemcsak a motivációs gondok, hanem egy agyvérzés is szerepet játszott abban, hogy a középsúlyban 2007 szeptembere és 2010 áprilisa között a WBC és a WBO világbajnoki címeit birtokló Kelly Pavlik visszavonult.

Idén év elején mindenkit meglepett a korábbi középsúlyú világbajnok Kelly Pavlik (40 győzelem 2 vereség, 0 döntetlen), aki - miután az Andre Ward elleni mérkőzése a veretlen amerikai sztár vállproblémái miatt meghiúsult - mindössze 30 évesen, váratlanul visszavonult.

A korábban komoly alkoholproblémákkal küzdő ökölvívó akkor motivációs problémákkal magyarázta a döntést, ám a napokban elmondta, hogy 2012 decemberében kisebb agyvérzést kapott, ami után már nem akart kockáztatni a szorítóban.

"A nagymamát vittük a feleségemmel egy szanatóriumba. Kiszálltam az autóból, tettem néhány lépést, aztán megfordultam a tengelyem körül, és összeestem az útra, mint egy darab száraz füge. Csak feküdtem, a nagymamám pedig azt hitte, hogy viccelek. Rám is szólt, hogy keljek fel, mert el fog ütni egy autó." - mondta Pavlik, akit még ugyanazon a napon, a kórházban további két kisebb szélütés is ért, és ezek után úgy érezte, nem maradt más választása, csak a visszavonulás.

"Egyértelmű, hogy akarnék még bokszolni, ugyanakkor két kisgyerekem van otthon. Nagyon önző dolog lenne, ha folytatnám a bunyót. Egyébként sem tudom, hogy ezek után kapnék-e rá orvosi engedélyt. Az orvosom rámhagyta a döntést, hiszen felnőtt ember vagyok. Átbeszéltük a dolgot a feleségemmel, és erre jutottam. Persze, szerepet játszott a döntésben a Ward elleni mérkőzés elhalasztása is, illetve az, hogy nem sok jó lehetőség nézett ki nekem a közeljövőben. Igazából már 15 meccs óta gondolkodtam a visszavonuláson. Ha egyedül vagyok otthon, mindig rám jön a félelem, és ismételgetem a TAJ-számomat, illetve a születési dátumomat, hogy megnyugtassam magam, minden rendben van. Szívás az egész, ugyanakkor ez egy komoly jelzés volt számomra, hogy ideje búcsút inteni az ökölvívásnak.".

Az egykori világbajnok elmondása szerint edzőként kíván tevékenykedni a jövőben, és szeretne másokon segíteni a tudásával, a tapasztalatával. "Akin látom majd, hogy nagyon sok ütést kap, és kezd elnyűtt lenni, azzal inkább leülök és elbeszélgetek az élet egyéb lehetőségeiről. Nem azok közé a kőfejű edzők közé akarok tartozni, akik csak hajtják az embert, nem foglalkoznak semmivel és azt hajtogatják, hogy legyél igazi katona".

www.profiboksz.hu