Federer a Terminátort idézte

Roger Federer, tenisz
GERMANY, HALLE : Switzerland's Roger Federer celebrates after the ATP Gerry Weber Open quarter-final tennis match against Germany's Florian Mayer in Halle, western Germany on June 19, 2015.
Vágólapra másolva!
Bár a csepergő eső miatt be kellett húzni a hallei Gerry Weber Stadion tetejét, a kicsi szünet nem zavarta meg Roger Federert, a svájci nyolcadszor is megnyerte a németországi füves pályás tenisztornát.

Eredmény, ATP-torna, Halle, döntő:
Federer (svájci, 1.) - Seppi (olasz) 7:6 (7-1), 6:4

Az első helyen kiemelt svájci Roger Federer két játszmában legyőzte Andreas Seppit az 1,575 millió euró (493 millió forint) összdíjazású hallei füves pályás tenisztorna fináléjában. A címvédő Federer 1 óra 48 perc alatt múlta felül olasz riválisát.

Roger Federer nyolcadszor ünnepelhetett Forrás: AFP

Federer ezzel rekordnak számító nyolcadik alkalommal lett első a viadalon, Isztambul, Dubaj és Brisbane után pedig a negyedik elsőségét aratta 2015-ben, így nyugodtan várhatja a soron következő Grand Slam-tornát. A svájci eddig hétszer nyert Wimbledonban.

"Nagyon különleges dolog nyolcadszor is nyerni ugyanazon a tornán, de nagyon élvezem, hogy itt lehetek, a hallei az egyik kedvenc versenyem. 2013 nehéz volt, a 2014 jobb, a mostani hét után 2015 pedig még jobb. Remélem, ez így is marad. Jövőre visszatérek" - mondta.