Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka és Cseh László révén egymás után két magyar úszik döntőben a kazanyi vizes világbajnokság szerdai programjában, a női vízilabda-válogatott pedig a brazilok ellen játssza utolsó mérkőzését, a kilencedik helyért.

Cseh 200 méter pillangón élete második legjobb eredményét érte el

a keddi előfutamban, majd az esti elődöntőben erre még rátett egy lapáttal, ezzel a legjobb volt a mezőnyben, így a 4-es pályán úszhat majd a szerdán 16.52 órakor kezdődő fináléban.

Hosszú azt mondta, fáradtabb volt a szokásosnál az előfutamban - ami nem is meglepő, hiszen fél nappal korábban világcsúccsal nyert 200 méter vegyesen -, ennek ellenére a második idővel jutott az elődöntőbe. Ott valamivel lassabb volt ugyan, de így is a negyedik legjobb időt érte el, és biztosan jutott a 17.01 órakor rajtoló döntőbe.

A szerda délelőtti előfutamokat a magyarok közül Takács Krisztián nyitja majd 100 méter gyorson, őt Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána követi 200 méter pillangón, Cseh László viszont 200 méter vegyesen visszalépett. Végül a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó selejtezőjére kerül sor.

A női vízilabda-válogatott 11.10 órától a jövő évi olimpia házigazdáival, a brazilokkal csap össze a kilencedik helyért.

A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.