Vágólapra másolva!
Piros Zsombor lehet az idei Australian Open meglepetése a junioroknál. A korosztályos Grand Slam-bajnokság 15. kiemeltjeként rajtolt magyar okos, taktikus, érett tenisszel, 53 perc alatt győzte le 6:1, 6:2-re a francia Matteo Martineau-t.

Piros pontosan tudta, mit kell játszania, mert alig egy hete már találkozott a franciával, akkor 6:3, 6:4-re nyert. Nem sült úgy a keze, mint egy nappal korábban a 2. kiemelt ellen, de jól koncentrált a fontos pillanatokban és látványos, variábilis játékát a teniszértő ausztrálok is elismerően tapsolták a kiemelt pályának számító hármason.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen sima lesz, elég rövid is volt a meccs – kezdte az értékelést Piros Zsombor.

A beütésnél, az első pár gémnél izgultam, nem játszottam még ennyi ember előtt, de szerintem gyorsabban megszoktam ezt, mint ő. Az egyik dolog, amiben sokat fejlődtem, hogy nem idegeskedek a pontok között. Ez a Grand Slam-elődöntő elég jó eredmény, de menni kell tovább, nincs mit veszítenem. Nagyon nehéz ellenfél következik, kikaptam tőle a múlt heti verseny döntőjében, de nagyon várom az újabb meccset"- mondta mosolyogva a 17 éves budapesti fiú.

Legutóbb Valkusz Máté játszott elődöntőt az Australian Openen, a junior fiúknál párosban (2015-ben), míg Fucsovics Márton 2010-ben jutott a legjobb 4 közé, Melbourne-ben, az egyéniben, a fiataloknál.

Piros Zsombornak, most esélye van arra, hogy az első magyar teniszező legyen, a fiúknál, aki döntőzik az Australian Openen.