Társoldalunk:

Murray nem adna szabadkártyát Sarapovának

2017.03.01. 11:57

A világelső Andy Murray nem adna szabadkártyát a doppingeltiltás után visszatérő teniszezőknek, köztük Marija Sarapovának sem.

"Úgy lenne sportszerű, ha vissza kéne küzdeniük magukat a legjobbak közé. Persze ha a tornarendezők a nagy nevek révén több jegyet tudnak eladni, akkor meg fogják nekik adni a szabadkártyát" - jelentette ki a britek háromszoros Grand Slam-győztese, hozzátéve, áprilisi visszatérése után Sarapovának lesz esélye annyit javítani a helyezésén, hogy feljusson a wimbledoni bajnokság főtáblájára.

Ha mégsem így lesz, akkor a londoni szervezők dolga, hogy meghozzák ezt a fontos döntést" - közölte a 29 éves olimpiai bajnok. A szintén 29 esztendős Sarapova az április 24-én kezdődő stuttgarti tornán tér vissza doppingeltiltása után, mivel szabadkártyát kap a rendezőktől. Az oroszok ötszörös Grand Slam-bajnok teniszezője 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is nyert a német városban.

Sarapova 15 hónapot kapottForrás: AFP

A nemzetközi szövetség júniusban két évre eltiltotta a volt világelsőt doppingvétség - meldonium használata - miatt, a nemzetközi Sportdöntőbíróság azonban októberben 15 hónapra enyhítette a büntetését, így áprilistól ismét versenyezhet.

Sarapova az elsők között bukott meg a 2015 decemberében tiltólistára került meldoniummal. Doppingtesztje tavaly januárban, az ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív. Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála, a családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni. Hangsúlyozta, nem tudta, hogy a készítmény, amelyet tíz évig szedett, tiltott anyagot tartalmaz.