Beleszeretett nagy riválisába az olimpiai bajnok bokszolónő

Marlen Esparza, Nicola Adams, boksz
British boxer and Olympic Gold medalist Nicola Adams (R) poses on the red carpet as they arrive to attend the World Premiere of the film 'Bridget Jones's Baby', in central London on September 5, 2016. / AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N
Vágólapra másolva!
A 2012-es olimpián még csak a dobogón osztoztak, 2016 óta azonban egy párt alkot a brit Nicola Adams és az amerikai Marlen Esparza. A két világklasszis bokszolónő megfogadta, egymással sohasem bunyózik.

A britek kétszeres olimpiai bajnok bokszolónője, Nicola Adams beleszeretett egyik riválisába, Marlen Esparzába, akivel a 2012-es londoni nyári játékokon azonos súlycsoportban szerepeltek, és mindketten érmet nyertek.

Adams akkor aranyérmet nyert légsúlyban (és címét tavaly, Rióban megvédte), Esparza pedig bronzérmes lett – de miután másik ágon szerepeltek, a ringben nem találkoztak egymással. Adams jelenleg San Franciscóban a bemutatkozására készül, április 8-án, Manchesterben először lép majd kötelek közé profiként, míg partnere éppen csütörtökön debütál Rachel Sazoff ellen.

Marlen Esparza és Nicola Adams Forrás: AFP/Niklas Halle'n

„Egymás végzetei lettünk úgy, hogy sohasem csaptunk össze a ringben. Ismertük egymást régebbről, de csupán egy éve, egy coloradói edzőtáborban kezdtünk el beszélgetni. Ennyi volt, kiderült, ez a tökéletes partnerség" – nyilatkozta Adams, aki azt mondta, csütörtökön ő lesz az amatőr világbajnok Esparza legnagyobb rajongója az első profi mérkőzésén.

MarlenEsparza (@marlen_esparza) által megosztott bejegyzés,

A kétszeres olimpiai bajnok egy dologban azonban hajthatatlan: a párja ellen sohasem bokszolna.

„Ha amatőrként elkerültük egymást, akkor profiként sem szeretnék összecsapni. Edzésen is csak egy-két alkalommal sparringoltunk, akkor sem túl komolyan. Nagyon aggódom érte, sokkal idegesebb vagyok most a meccse előtt, mint leszek a saját bunyóm előtt" – mondta.