Társoldalunk:

Visszatérhet a késes támadás után Kvitova

2017.04.18. 10:25

Már a Roland Garroson visszatérhet Petra Kvitova, akit négy hónapja az otthonában támadott meg egy betörő. A kétszeres wimbledoni bajnok súlyos kézsérülést szenvedett, négy órán át műtötték, most viszont bízik abban, hogy szerepelhet az egyik kedvenc tornáján.

Kvitovát a csehországi otthonában támadták meg, és éppen a bal kezét szúrták meg, amellyel az ütőt fogja. Az első vizsgálatok után hat hónapra jósolták a felépülési idejét, ennél azonban hamarabb, már a május 22-én induló Garroson is játszhat.

A védettségnek köszönhetően Kvitova továbbra is 14. a világranglistán, ezzel főtáblás lehet az idei második Grand Slam-tornán.

"Rajta lesz a nevem a nevezési listán, mivel jó ütemben haladt a felépülésem, és minden esélyt meg szeretnék ragadni, hogy az egyik kedvenc tornámon szerepelhessek" - közölte az Instán a cseh klasszis.

"Ez még nem jelenti feltétlenül azt, hogy játszani is fogok, de minden lehetségeset megteszek ezért, és igyekszem fenntartani a pozitív hozzállásomat."

Kvitova kezén négyórás műtétet hajtottak végre, miután két idegpálya is megsérült, valamit lényegében minden ujjánál roncsolódtak a szalagjai.

Kvitova a legjobbjaként második is volt a világranglistán, 2011-ben, az első wimbledoni győzelme után.