Nehéz magyar győzelemmel indult a Garros

Budapest, 2017. január 30. Piros Zsombor, a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság junior versenyének győztese az Intercontinental szállóban tartott sajtótájékoztatón 2017. január 30-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Piros Zsombor hazai teniszezőt vert döntő szettben a junioroknál. Fucsovics döntőt nyert Vicenzában.

A vártnál nehezebb, de magyar győzelemmel kezdődött a francia nyílt teniszbajnokság nyolcadik napja a 17-es pályán. Az idei Australian Open junior fiú bajnoka, Piros Zsombor negyedik kiemeltként indult a Roland Garros korosztályos versenyében, és a francia Maxence Broville várt rá. Korábban egyszer találkoztak, akkor a magyar legény győzött 6:2, 6:2-re.

Ez azonban mégis csak egy Grand Slam és inkább Piros Zsombornak volt veszítenivalója. Talán ezért is kezdett lassabban a magyar és 2:5-ről már nem tudta megfordítani az első játszmát. A másodikban ugyan sokkal jobb játékkal egyenlített, de a döntő szettben megint hátrányba került (1:3). Szerencsére nem zuhant össze és 4:6, 6:2, 6:4-re győzve a legjobb 32 közé került.

Fucsovics döntőt nyert Vicenzában

Majd négy év szünet után nyert újra ATP Challenger-versenyt Fucsovics Márton. A vicenzai 43 000 euró összdíjazású torna döntőjében az első számú magyar férfiteniszező meccslabdáról fordítva győzte le a döntőben a szerb színekben induló Györe Lászlót 4:6, 7:6, 6:2-re. Az utóbbi hónapokban sok ehhez hasonló csatát bukott el, de most végre neki sikerült megnyernie egy kiélezett küzdelmet hozó meccset. A ranglistán jelenleg 135. Györe három évvel fiatalabb Fucsovicsnál és először találkoztak hivatalos mérkőzésen.

Fucsovics Márton sikere 80 világranglista pontot ér, ami azért is nagyon fontos, mert tavaly döntőt játszott Prostejovban, amiért szintén 80 pontot kapott, de ezzel azt már megvédte, így hétfőtől a Cseh Openen nyugodtabban versenyezhet. Februárban a budapesti Challengeren játszott legutóbb döntőt, de ott a korábbi világranglista-nyolcadik Jürgen Melzer jobbnak bizonyult nála. Az áprilisi Hungarian Openen a spanyol Fernando Verdasco állította meg a 2. fordulóban. Érdekesség, hogy akkor a spanyolt Györe László verte a negyeddöntőben.