Társoldalunk:

Vuelta: francia szakaszsiker, Froome növelte előnyét

2017.08.26. 17:51

A francia Julian Alaphilippe nyerte szombaton a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszát, összetettben az élen álló Chris Froome pedig növelte az előnyét.

A Hellín és Xorret de Catí közötti 199,5 kilométeres etapon egy húszfős szökevénycsoportból került ki a győztes. A cél előtti rövid, de annál meredekebb emelkedőt a lengyel Rafal Majka, a szlovén Jan Polanc és Alaphilippe bírta a legjobban, majd közülük utóbbi sprintelt a leggyorsabban.

A francia Julian Alaphilippe nyerte szombaton a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszátForrás: DPPI/De Waele Tim

A főmezőnyben az összetett diadalért küzdő kerekesek közül az immár négyszeres Tour de France-győztes brit Froome kétszer is ritmust váltott, így az utolsó versenyén tekerő Alberto Contadoron kívül mindenkit leszakított. A Froome mögött második kolumbiai Esteban Chavesnek így 11-ről 28 másodpercre nőtt a hátránya.

Eredmények:
8. szakasz, Hellín-Xorret de Catí, 199,5 km:
1. Julian Alaphilippe (francia, Quick-Step Floors) 4:37:55 óra
2. Jan Polanc (szlovén, UAE Emirates) 2 mp hátrány
3. Rafal Majka (lengyel, BORA-hansgrohe) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Chris Froome (brit, Sky) 32:26:13 óra
2. Esteban Chaves (kolumbiai, Orica-Scott) 28 mp hátrány
3. Nicolas Roche (ír, BMC Racing) 41 mp h.

Vasárnap az Orihuela és Cumbre del Sol közötti 174 kilométer vár a mezőnyre, amely a szeptember 10-i madridi befutóig 3324,1 kilométert tesz meg.