Vágólapra másolva!
A ranglista alapján a két legjobb női teniszező jutott az Australian Open döntőjébe, de még egyikük sem tudott Grand Slamet nyerni, tehát új győztest avatnak majd Melbourne-ben. A szombati döntőnek azért is van hatalmas tétje, mert a győztes lesz a világranglista új éllovasa.

A korábbi világelső dán Caroline Wozniacki jutott be elsőként az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, karrierje során először.

Caroline Wozniacki várhatja pihentebben a döntőt Forrás: AFP/Saeed Khan

Wozniacki a csütörtöki elődöntőben 1 óra és 40 perc alatt, két játszmában bizonyult jobbnak a belga Elise Mertensnél. A dán játékos harmadik Grand Slam-döntőjére készülhet, korábban kétszer (2009, 2014) a US Openen jutott fináléba, de győzni még nem tudott.

Wozniacki (dán, 2.)-Mertens (belga) 6:3, 7:6 (7-2)

A világelső Simona Halep a 21. helyen kiemelt német Angelique Kerber ellen lépett pályára, de a szám csalóka volt, hiszen Kerber 2016-ban megnyerte az Australian Opent, tavaly pedig a döntőig jutott.

Hatalmas csatát hozott a két teniszező meccse, amely 2 óra 23 percig tartott. Az első szettet a román hölgy nyerte meg 6:3-ra, de a másodikban Kerber egyenlített. A döntő szettben előbb Halep hibázott el két meccslabdát 4:5-nél, majd 6:5-nél a mérkőzésért adogatott Kerber, de hiába volt két meccslabdája, román ellenfele egyenlített.

Halep karrierje során először jutott fináléba Melbourne-ben, csakúgy, mint dán ellenfele, a korábbi világelső Caroline Wozniacki. A román játékos harmadik Grand Slam-döntőjére készülhet, korábban kétszer (2014, 2017) a Roland Garroson jutott fináléba, de győzni még nem tudott.

Simona Halep nyerte a gigászi csatát Forrás: AFP/Paul Crock

A két teniszező párharca eddig 4-4-re állt, most Halep vezet így 5-4-re. Érdekesség, hogy a torna folyamán már Wozniacki is jött vissza úgy, hogy az ellenfélnek meccslabdája volt.

Halep (román, 1.)-Kerber (német, 21.) 6:3, 4:6, 9-7