Vágólapra másolva!
Hétfőn este a Premier League 37. fordulójában a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool 3-3-as döntetlent játszott az Aston Villa otthonában. A Mersey-parti csapat kétgólos előnyt adott le, és a végén még az egy pontnak is örülni kellett, ennek ellenére Jürgen Klopp elégedett volt játékosai produkciójával.

A Liverpool a 48. percben már 3-1-re vezetett és úgy tűnt, simán behúzza az Aston Villa elleni meccset. A 76. percben aztán Jürgen Klopp négyet is cserélt, ez pedig teljesen új dinamikát adott a találkozónak, ami jól is elsülhetett volna, hiszen nem sokkal a beállása után Szoboszlai Dominik lőhetett volna egy gólt, de az argentin világbajnok Emiliano Martínez bravúrral védeni tudta a ziccerét, ezzel meccsben tartotta a csapatát, amely a hajrában két gólt lőve egyenlíteni tudott. 

„Három egyre vezettünk, és csodálatosan játszottunk. Aztán egy kicsit elfáradunk, a szervezettségünk lazulni kezdett, a Villa pedig túl sok helyzetet alakított ki. Ez volt az a pillanat, amikor változtatni kellett. 

Rögtön a csere után volt két-három nagy helyzetünk – köztük egy hatalmas is, amikor Szoboszlai ziccert lőhetett ötös környékéről. Aztán elkövettünk egy hibát, az eladott labdánk után három kettőre feljött a Villa, és megérezte az esélyt. 

Végül szereztek egy pontot, így a végeredmény nem nagyszerű, de nem erről szól a szezonunk története” – mondta Jürgen Klopp a találkozó után, aki hangsúlyozta, hogy csapata óriási fejlődésen ment keresztül az idei szezonban. 

Jürgen Klopp csapata a hajrában bukott két pontot a Villa Parkban
Fotó: AFP

„Számomra a szezon története az, hogy a fiúknak nagyon jó karakterük és szenzációs hozzáállásuk van, ezért van most hetvenkilenc pontunk.

Tudom, hogy senki sem akarja hallani, hogy ebben a szezonban a harmadik legjobb csapat vagyunk. De ez fejlődés, sok változással, és ez tetszik nekem. Nem vagyok elragadtatva az eredménytől, egy-két hétben beletellett, hogy elfogadjuk, hogy nem lehetünk a liga legjobb vagy második legjobb csapata, de ez egy jó alap a jövőre nézve, ennél többre nem vágyhatunk

– tette hozzá a német szakember, aki a szezon végén távozik a Liverpool csapatától. 

Jürgen Klopp búcsúmeccsét vasárnap 17 órától rendezik, amikor a Liverpool a Wolverhampton Wanderers csapatát fogadja a Premier League záró fordulójában. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.