Vágólapra másolva!
A várt remek hangulatban, közel telt ház előtt zajlott a Felix Promotion idei harmadik profi ökölvívó gálája, melyen a hazai bunyósok remekeltek: látványos mérkőzéseken, többnyire kiütéssel múlták felül jó képességű ellenfeleiket.

Mintha mi sem történt volna: három év kihagyás után ugyanazzal a szenvedéllyel és lelkesedéssel fogadták a Felix Promotion gáláját a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokban, mint 2015-ig annyiszor. Arról, hogy a hangulat végig ugyanilyen emelkedett maradjon, már a szorítóba lép bokszolóknak kellett gondoskodniuk, akik minden tőlük telhetető megtettek, hogy mindenki - kivéve persze az ellenfeleiket - elégedetten térhessen haza.

Fokozott volt az érdeklődés Forrás: Felix Promotion

Az est talán legjobban várt küzdelmét Harcsa Norbert vívta. A közel egy év kihagyás, a Bacskai Balázstól elszenvedett vereség, után újrakezdő középsúlyú bunyós a gála előtt az Origónak nyilatkozva elmondta, sok minden változtatott a felkészülés során, kevesebbet jelenik meg a médiában, és jobban összpontosít a munkára:

– mondta, és így is lett, kiderült, hogy milyen jó a forma. Nagyon jó volt, hiszen a negyedik menetben technikai kiütéssel nyert a 92. hivatásos meccsét vívó lengyel Mariusz Biskupski ellen.

Harcsa Norbert (fehér nadrágban) úgy dominált, mint régen Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ugyancsak hosszú kihagyás után tért vissza a szorítóba Kovács Zoltán Caramel. A nyíregyházi bunyós egy fővárosi vargabetű után inkább visszatért a szabolcsi megyeszékhelyre, úgy beállt Nagy Lajos csapatába, és, ha valaki izgult volna, hogy valóban rendbe jött-e a válla, azt gyorsan megnyugtatta: a WBO korábbi nagypehelysúlyú Európa-bajnoka a harmadik menetben ütötte ki a grúz Achiko Odikadzét.

A középsúlyú Egedi Renátónak jóval keményebb ellenfél jutott: a szívós grúz Giorgi Gujejiani végig talpon maradt a nyolc menet során, hiába dominálta szinte végig a mérkőzést a WBO korábbi ifjúsági Európa-bajnoka. A grúznak már a meccs első felében felszakadt a bal szemöldöke,

egy-egy kombináció után meg is roggyant néha,

de ilyenkor mindig összekapta magát, támadásba lendült, és végigharcolta a meccset. Ewing végül egyhangú pontozással nyert, de a meccs végén a taps a grúz fiúnak is szólt.

A harmadik középsúlyú bunyós, az egy hónapja Nagyváradon villámgyors kiütéssel bemutatkozó

Hegyi Barnabás ezúttal sem töltött sok időt a ringben, az első menetben kiütötte Duka Krisztiánt.

A két cirkálósúlyú közül a magyar bajnok Darmos József ugyan próbálta kiütéssel befejezni a meccsét, de végül pontozással győzte le a grúz Giorgi Tevdorashvilit, míg a gála főmérkőzését vívó, veretlen (20-0) Szellő imre látványos, sok ütést hozó meccsre készült a venezuelai Williams Ocando ellen, a várt küzdelem azonban elmaradt, méghozzá Szellő "hibájából".

Szellő Imre is hosszabb meccsre készült Fotó: Szabó Gábor - Origo

A WBO interkontinentális bajnoka ugyanis esélyt sem adott nagyütő dél-amerikainak, akire a második menetben kétszer is rá kellett számolni, majd a mérkőzésvezető jobbnak látta beszüntetni az egyenlőtlen küzdelmet – azaz Szellő Imre technikai K.O.-val javította 21-0-ra a mérlegét.

A Felix Promotion International az idény első felét lezáró utolsó gáláját júniusban rendezi, melynek részleteiért érdemes felkeresni a szervezet honlapját, a www.felixpromotion.com címen.