Vágólapra másolva!
Speciális kezelésre szorul a 28 éves Tóth Róbert, korábbi U23-as ifjúsági Európa-bajnok kajakos. A daganat ritka fajtája támadta meg a többszörös magyar bajnok szervezetét. Az életét megmentő kezelésre csak külföldön van lehetőség, amelynek ára csaknem hatmillió forint.

A sportolónál tavaly diagnosztizálták az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű

ritka daganatos kórt, amely először a könnycsatornáját támadta meg.

Mire elkezdték a hazai kezelést, áttétek alakultak ki a gerincén és a májában, utóbbiban tizennyolc daganatot fedeztek fel az orvosok – írja a Zoom.hu.

Itthon sugár- és kemoterápiát kapott, amely részlegesen ugyan segített rajta, de a gyógyuláshoz szükséges speciális kezelést a hazai egészségügyi keretek nem tudják biztosítani számára.

– osztotta meg a szomorú hírt, egyben a lap cikkét a Magyar Kajak-kenu Szövetség a Facebookon.

Párizsban még az év elején indult célzott klinikai program, amelyben Róbert szeretett volna részt venni, de a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nem hagyta jóvá a külföldi kezelést.

„A géndiagnosztikai eredményeim alapján a párizsi klinika térítésmentesen biztosította volna a kezelést, de a francia törvények szerint

– mondta el a Zoom.hu-nak Tóth Róbert.

Róbert bal szeme mögött január végére eltűnt a daganat, bár a betegség nyomát máig hordozza, hiszen a sugárterápia következményeként elvesztette a bal szeme látását, a sportoló ezért szinte mindig napszemüveget hord.

Tóth Róbert az egyik kezelésen Forrás: Instagram

A versenyző és felesége a következő felhívással fordul a nyilvánossághoz.

„Arra kérünk titeket, ha csak egy nagyon kevés felesleges pénzetek van, ami nem ételre kell, amit szívesen adtok azért, hogy Robi kaphasson esélyt arra, hogy a gyógyszerekkel és a kezelésekkel együtt legyőzze a betegségét, akkor ne habozzatok. Kérlek, hogy segítsetek!”