Olasz siker a Tour de Hongrie első szakaszán

Balatonalmádi, 2018. augusztus 15. Versenyzők a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny első szakaszán Balatonalmádiban, a 71-es főúton 2018. augusztus 15-én. Az első, 154 kilométeres szakaszt Balatonalmádi és Keszthely között rendezik meg. A versenyre 19 csapat 132 versenyzője nevezett. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny első, szerdai szakaszát, sikerével pedig összetettben átvette a vezetést.

A Balatonalmádiból 22 fokban elrajtoló 129 fős mezőnyre öt hegyi és három sprint részhajrá várt a Keszthelyig vezető 154 kilométeres távon. Az út mentén számos néző láthatta, ahogy hosszú ideig volt szökésben két versenyző, egy spanyol és a Pannon Cycling Team bringása, Szatmáry András, ám végül a Keszthely környéki 23 kilométeres körpálya második szakaszában utolérték őket.

Mezőnyhajrá döntött a TDH első szakaszán Forrás: MTI/Varga György

A harmadik, utolsó körben a boly nagy része egyben maradt a Rezibe vezető emelkedőn is, így mezőnyhajrá döntött. Ebben az Androni olasz versenyzője nyert honfitársa, Matteo Moschetti és a lengyel Kamil Malecki előtt. Belletti sikerével átvette a sárga trikót a prológon győztes svájci Patrick Schellingtől.

Csütörtökön a Velence és Székesfehérvár közötti 190 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely tíz megyét érintve összesen 865 kilométert teljesít a vasárnapi kazincbarcikai befutóig.

Az eddigi legmagasabb besorolású magyar kerékpárversenyről az M4 Sport és a mediaklikk.hu közvetít élőben, emellett először látható napi egyórás összefoglaló a viadalról az Eurosport2 csatornán.

Eredmény
1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (154 km):
1. Manuel Belletti (olasz, Androni Giocattoli Sidermec) 3:36:18
2. Matteo Moschetti (olasz, Polartec-Kometa) azonos idővel
3. Kamil Malecki (lengyel, CCC Sprandi Polkowice) a. i.
4. Paolo Toto (olasz, San Gemini MG K Vis) a. i.
5. Jannik Steimle (német, Vorarlberg Santic) a. i.
6. Pawel Bernas (lengyel, CCC Sprandi Polkowice) a. i.
23. Dina Márton (Pannon Cycling Team) a. i.
27. Valter Attila (Pannon Cycling Team) 12 mp h.
32. Karl Ádám (magyar válogatott) 57 mp h.