Társoldalunk:

Floyd Mayweather szavakkal is képes a KO-ra

2019.02.12. 10:12

A hétvégén már az első menetben elsöpörte kihívóját – a beugróként bokszoló – Hugo Ruizt a WBA nagypehelysúlyú bajnok Gervonta Davis. A „Tank" becenevű ökölvívóval kapcsolatban időről-időre felmerül Vaszilij Lomacsenko neve, ám az előbbi bokszoló promótere, Floyd Mayweather úgy véli, nincs hova sietniük.

„Nem hívogatunk ki konkrét bunyósokat, de ez persze nem azt jelenti, hogy elkerülünk bárkit is. Lomacsenkónak rövid idő alatt kell nagyot alkotnia, mert elég idős. Tizenegy évvel idősebb, mint Davis, hamarosan 40 lesz, és lesheti – idézi Floyd Mayweathert a profiboksz.hu.

Floyd Mayweather megint alázottForrás: AFP/2018 Getty Images/Patrick Smith

"Mi nem sietünk. A Tank ugyanannyit keres, mint Lomacsenko, csak könnyebben. Én marhára bírom Lomacsenkót, iszonyat jó ökölvívó, de kiállt Jose Pedraza ellen és szépen végig bokszolta a meccset, Davis viszont kiütötte Pedrazát. Lomacsenko azokkal bunyózik, akiket Tank már kicsapkodott és elbokszolgatja velük a kiírt menetszámot."

"Gervontának nem kellett az olimpiára menni, vagy nem kellett neki 300 amatőr mérkőzés sem, egyszerűen végzi a dolgát és jól csinálja."

Davis egyébként áprilisban elindul főnöke nyomdokaiban és maga is vív bemutató mérkőzést Japánban, Tenshin Nasukawával, akit Mayweather tavaly szilveszterkor igen könnyedén padlóra küldött.