Mint a liszteszsák, úgy dőlt el a bokszoló az óriási K.O. után - videó

Vasiliy Lomachenko v Anthony Crolla GettyImageRank2 BOXING
LOS ANGELES, CALIFORNIA - APRIL 12: Vasiliy Lomachenko knocks out Anthony Crolla during their WBA/WBO lightweight title bout at Staples Center on April 12, 2019 in Los Angeles, California. Yong Teck Lim/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A WBO és a WBA szervezetek könnyűsúlyú világbajnoka, az ukrán Vaszil Lomacsenko magyar idő szerint szombatra virradó hajnalban a 4. menetben technikai K.O.-val győzte le kihívóját, az angol Anthony Crollát.

A súlycsoportoktól függetlenül (P4P, pound for pound) a világ legjobbjai között számontartott, amatőrként kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Lomacsenko (13-1) a Los Angeles-i gála főmérkőzésén lépett kötelek közé a manchesteri Crolla ellen, és az első percektől fogva óriási fölényben volt a magasabb, nehezebb és nagyobb ütőtávval bíró brittel szemben, akit a harmadik menet végén csak a mérkőzésvezető jóindulata, illetve a gong mentett meg a kiütéstől.

Az egyre veszélyesebb akciókat vezető Lomacsenko a menet végén a kötelekhez szorította a britet, a több súlyos ütést is beszedő Crollára pedig rászámolt a vezetőbíró. A szituáció elsőre többeket meglepett, Lomacsenko is azt hitte, vége a találkozónak (ún. álló K.O.), azonban a rutinos Jack Reiss bíró nem leléptette Crollát, hanem „technikai leütést” ítélt.

Ezt akkor alkalmazzák (viszonylag ritkán), ha a megütött öklöző csak azért nem kerül padlóra, mert a kötelek ezt nem engedik, számol be a történtekről a Profiboksz.hu. Az érdekes közjátékot követően (a helyi szövetség emberei is beugrottak a szorítóba a kisebb zavar közepette), jöhetett a szünet, ez viszont kevés volt ahhoz, hogy Crolla megfelelően regenerálódjon.

A negyedik menetben az ukrán klasszis már nem kegyelmezett, és egy halántékra mért óriási ütés után Crolla szó szerint úgy dőlt el, mint a liszteszsák, még percekkel később is alig tudott felülni, annyira benne maradt az ütés.