Társoldalunk:

Veszélybe került a 2020-as év legjobban várt ketrecharca?

2020.03.30. 18:25

2020. április 18-án csapna össze egymással napjaink egyik legnagyobb ketrecharcosa, a veretlen könnyűsúlyú világbajnok, Khabib Nurmagomedov (28-0) és az „őrült" becenévre hallgató Tony Ferguson.

A két bunyós lassan öt éve „kerülgeti" egymást, 2015 óta négyszer ugrottak neki a felek a közös történetnek, azonban kétszer Khabib, kétszer Ferguson dőlt ki a sorból sérülés, vagy fogyasztási nehézségek miatt.

Az áprilisi gálába most úgy néz ki, hogy a globális koronavírus-járvány szólhat bele, illetve az azzal együtt járó utazási korlátozás. Az UFC 249 fő mérkőzésének még mindig nincsen helyszíne, mindössze 19 nappal a kezdés előtt, ami nem túl jó előjel. Ráadásul a címvédő dagesztáni harcos a repülési tilalmak miatt gyakorlatilag Oroszországban ragadt, és semmilyen tájékoztatást nem kapott arról, hogy lesz-e egyáltalán gála, és ha igen, akkor hol.

Az ügyben természetesen megszólalt a világ legnagyobb ketrecharcszervezetének elnöke, Dana White is, aki azt mondta: „A harcra mindenképpen sor kerül, április 18-án, a Föld nevű bolygón. És amikor tudnotok kell, hogy hol, akkor meg fogjátok tudni."