Újra látogathatnak nézők bizonyos sporteseményeket Angliában

Horizontal
England's Ben Stokes hits the deck after a good ball from West Indies' Shannon Gabriel during play on the second day of the second Test cricket match between England and the West Indies at Old Trafford in Manchester, north-west England on July 17, 2020. (Photo by Jon Super / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO ASSOCIATION WITH DIRECT COMPETITOR OF SPONSOR, PARTNER, OR SUPPLIER OF THE ECB
Vágólapra másolva!
Boris Johnson miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy kísérleti jelleggel újra nézőkkel rendeznek néhány sporteseményt Angliában.

A Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján közölte: október 1-jétől az egészségügyi előírások és a szociális távolságtartás figyelembevételével újra visszatérhetnek a szurkolók a sporteseményekre.

Ehhez nyújthat segítséget az a jövő héten induló tesztidőszak, amely során néhány sportágban kísérleti jelleggel újra lehetővé teszik a nézők részvételét.

Március után jövő vasárnap és a következő hétfőn krikettmérkőzéseket láthatnak a helyszínen a brit érdeklődők, a hónap utolsó napján rajtoló sznúker-világbajnokságra is kilátogathatnak a drukkerek, augusztus 1-jén pedig a lósport szerelmesei láthatnak élőben versengéseket.

A legangolabb sport, a krikett nyithatja meg a nyilvános sportesemények sorát Forrás: AFP/Jon Super

"Október elsejétől szeretnénk újra visszaengedni a szurkolókat a stadionokba a koronavírus-járvány elleni védekezést betartva, a tesztesemények tapasztalatainak figyelembevételével" - szögezte le a brit kormányfő.

A tervek szerint korlátozott számban, szakaszos ütemezéssel engednek be nézőket az eseményekre, azokon a helyeken pedig, ahol szükséges - például a büféknél - válaszfalakat fognak felállítani.

Az Egyesült Királyságban eddig 45 119-en haltak meg a világjárványban. Angliában, az Egyesült Királyság legnagyobb és legnépesebb országában 40 528 halálos áldozatot tartanak nyilván.