A hatodik kiemelt is búcsúzott a palermói tenisztornán

Donna Vekic
6161836 11.02.2020 Croatia's Donna Vekic returns a shot during the women's singles match against Kristie Ahn, of the United States, at the St. Petersburg Ladies Trophy tennis tournament, in St. Petersburg, Russia. Vladimir Astapkovich / Sputnik
Vágólapra másolva!
A hatodik kiemelt Donna Vekic számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a 202 ezer dollár (59 millió forint) összdíjazású palermói salakpályás női tenisztornán.

A horvát játékos szerdán késő este a szabadkártyával szereplő, 19 éves olasz Elisabetta Cocciaretto ellen lépett pályára. Vekic nem játszott jól, mindössze hat játékot tudott nyerni, és két játszmában, másfél óra alatt kikapott. A WTA-sorozat a palermói viadallal tért vissza a koronavírus-járvány miatti, öt hónapos kényszerszünet után. A versenyen nincsenek kézfogások, mindenkinek a saját törölközőjét kell használnia, a közös zuhanyzók használata tilos.

A tornán 15 európai ország versenyzői szerepelnek, a lelátón limitált létszámban nézők is lehetnek, ugyanakkor a játékosoknak tilos velük fotókat készíteniük vagy aláírást osztogatniuk.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Cocciaretto (olasz)-Vekic (horvát, 6.) 6:2, 6:4
korábban közölt eredmények:
Ferro (francia)-Alekszandrova (orosz, 8.) 7:5, 6:2
Szasznovics (fehérorosz)-Paolini (olasz) 6:0, 6:2
Errani (olasz)-Kr. Pliskova (cseh) 3:6, 6:4, 6:3