Kazah kerékpáros nyerte a csütörtöki szakaszt a Tour de France-on

cycling Horizontal
Stage winner Team Astana rider Kazakhstan's Alexey Lutsenko celebrates as he crosses the finish line of the 6th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 191 km between Le Teil and Mont Aigoual, on September 3, 2020. (Photo by Stuart Franklin / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
Alekszej Lucenko nyerte csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát, amelyen Adam Yates megtartotta az összetettben élen állónak járó sárga trikót.

A Le Teil és Mont Aigoual közötti 191 kilométeres etapon a győztes egy szökevénycsoportból került ki, amelyből a kazah kerekes bírta a legjobban az 1560 méter magasan lévő célba vezető emelkedőt.

A főmezőny nem diktált túl nagy tempót, így az esélyesek 2:53 perc hátránnyal egy csoportban érkeztek meg, ezáltal a brit Adam Yates könnyedén őrizte meg éllovas pozícióját.

Eredmények:
6. szakasz, Le Teil-Mont Aigoual, 191 km, hegyi befutó:
1. Alekszej Lucenko (kazah, Asztana) 4:32:34 óra
2. Jesus Herrada (spanyol, Cofidis) 55 mp hátrány
3. Greg Van Avermaet (belga, CCC) 2:15 perc h.
Az összetett élcsoportja:
1. Adam Yates (brit, Mitchelton-Scott) 27:03:57 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 3 mp h.
3. Tadej Pogacar (szlovén, Team Emirates) 7 mp h.

A mezőny pénteken a Millau és Lavaur közötti 168 kilométert teljesíti. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg szeptember 20-án célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.