Csak a versenyigazgató koronavírustesztje lett pozitív a Tour de France-on

cycling Horizontal TOUR DE FRANCE OFFICIAL VEHICLE
(FILES) In this file photograph taken on August 29, 2020, Tour de France director Christian Prudhomme wearing a face mask speaks from the official car prior the start of the 1st stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 156 km between Nice and Nice. - Tour de France director Christian Prudhomme has tested positive for Covid-19 but all the riders in the peloton were negative, organisers said on September 8, 2020. Prudhomme must now leave the race for a week to go into quarantine. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Mind a 164 még versenyben lévő országúti kerékpáros koronavírus-tesztje negatív lett a Tour de France hétfői pihenőnapján, a versenyigazgató Christian Prudhomme viszont a vizsgálat alapján megfertőződött.

A szervező Amaury Sport Organisation (ASO) a viadal előtt azt a rendelkezést hozta, hogy amennyiben egy csapat két tagja - legyen az kerékpáros vagy stábtag - elkapja a Covid-19-et, úgy az egész istállót kizárják a versenyből.

Mintegy 650 vizsgálatot végeztek el a szünnapon, négy stábtagnak pozitív lett a tesztje, de ők különböző csapatok (Cofidis, AG2R, Ineos Grenadiers és Mitchelton-Scott) tagjai, így mind a 22 csapat versenyzői odaállhattak a keddi szakasz rajtjához.

A négy stábtag mellett pozitív eredményt hozott Christian Prudhomme tesztje is. Az 59 esztendős versenyigazgató tünetmentes és hétnapos házi karanténba vonul.

Christian Prudhomme figyel a versenyigazgatói kocsiból Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A Tour szombati szakaszát megtekintette Jean Castex francia miniszterelnök, aki Prudhomme-mal egy autóban kísérte egy szakaszon a mezőnyt.

A verseny egyik technikusa szintén megfertőződött a Tour de France honlapja szerint, ő is elhagyta a versenyt.