New York-i botránya után Rómában az ütőjét vágta földhöz Novak Djokovic - videó

tenisz Novak Djokovic
Serbia's Novak Djokovic reacts during his round 3 match against Serbia's Filip Krajinovic on day five of the Men's Italian Open at Foro Italico on September 18, 2020 in Rome, Italy. (Photo by Riccardo Antimiani / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic a vártnál nehezebben, három játszmában nyerte meg szombati negyeddöntős mérkőzését a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében.

Az olasz fővárosban négyszeres bajnok szerb sztár kifejezetten szoros küzdelmet vívott a világranglistán 97. helyen álló Dominik Köpferrel, aki azonban a harmadik szettre kissé elfáradt, így végül nem tudott meglepetést okozni. Az összecsapásnak volt olyan szakasza, amikor Djokovic - akit két hete a US Openről kizártak - mérgében összetörte ütőjét.

- mondta a világelső a mérkőzés után..

A nőknél is négy közé jutott a torna első helyen kiemelt játékosa, a román Simona Halep, ráadásul alig több mint egy játszmát kellett pályán töltenie, mert a második elején kazah riválisa, Julija Putyinceva hátsérülés miatt feladta a meccset.

Az előzetesen a nap legjobbnak ígérkező női mérkőzésén két Grand Slam-győztes, Garbine Muguruza és Victoria Azarenka összecsapásából végül a spanyol tudott győztesen kijönni, miután az elveszített első szett után fordítani tudott.

Tenisz, ATP és WTA-torna, Róma, negyeddöntő:
férfiak (3,8 millió euró összdíjazás):
Djokovic (szerb, 1.)-Köpfer (német) 6:3, 4:6, 6:3
Ruud (norvég)-Berrettini (olasz, 4.) 4:6, 6:3, 7:6 (7-5)
később:
Shapovalov (kanadai, 12.)-Dimitrov (bolgár, 15.)
Nadal (spanyol, 2.)-Schwartzman (argentin, 8.)

nők (2 millió dollár összdíjazás):
Halep (román, 1.)-Putyinceva (kazah) 6:2, 2:0-nál Putyinceva feladta.
Muguruza (spanyol, 9.)-Azarenka (fehérorosz) 3:6, 6:3, 6:4
Vondrosouva (cseh)-Szvitolina (ukrán, 4.) 6:3, 6:0
később:
Ka. Pliskova (cseh, 2.)-Mertens (belga, 11.)