Visszatér korábbi csapatába a Tour de France harmadik helyezettje

Richie Porte kerékpár
Team Trek rider Australia's Richie Porte competes during the 20th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, a time trial of 36 km between Lure and La Planche des Belles Filles, on September 19, 2020. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Ineos Grenadiers országúti kerékpáros csapatánál folytatja pályafutását a Tour de France-on harmadik Richie Porte.

A 35 esztendős ausztrál bringás pályafutása legjobb eredményét érte el a dobogós pozícióval a vasárnap zárult francia körversenyen a Trek-Segafredo kapitányaként. Az már korábban tudott volt, hogy csapatot vált, pénteken pedig az is kiderült, hogy visszatér korábbi állomáshelyére, ahol 2012-től 2015-ig tekert.

Richie Porte visszatér korábbi csapatába pályafutása utolsó szakaszára Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Porte kislánya a Tour de France alatt született meg, az ausztrál pedig a viadal során bejelentette: a jövőben segítőként kíván versenyezni. Feltételezések láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Chris Froome segítője lesz az Israel Start-Up Nationnél, ám végül a - korábban Sky néven futó - brit istállóhoz tért vissza.

A csalódást keltő Tour-teljesítmény után az Ineos Grenadiers Porte mellett bejelentette a sportág egyik legígéretesebb tehetségének számító brit Thomas Pidcock, valamint a Critérium du Dauphiné-n győztes kolumbiai Daniel Martínez leigazolását.