Vágólapra másolva!
Csere Gáspár és Szabó Tünde győzelmével zárult a Spar Budapest Maraton, ami már-már hagyományosan a táv országos bajnoksága is egyben.

A 29 éves Csere Gáspár 2018 után másodszor tudta megnyerni a versenyt, ezúttal 2:17:43-as idővel sikerült abszolválnia a 42,2 kiloméres távot. Rezessy Gergely 1998-as sikere óta nem győzött senki ilyen erős időeredménnyel (2:15:38), mint most a BEAC olimpikonja.

Csere Gáspár kiváló idővel nyerte a Budapest Maratont Forrás: MTI/Mónus Márton

A második helyen a címvédő Jenkei Péter több mint három perccel Csere mögött ért be a célba. A dobogó legalsó fokára Nagy Péter állhatott fel, 2:33:24-es eredménye új egyéni csúcs is egyben.

A nőknél Szabó Tünde diadalmaskodott, neki 2017 és 2018 után ez a harmadik bajnoki elsősége. Mögötte Ménes Anita és Virág-Erdélyi Zsófia haladt át a célvonalon.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Szintén teljesítette a távot a korábbi kézilabdázó, Nagy László, aki a pályafutása során védjegyének számító 19-es rajtszámmal 4 óra 17 perc 49 másodperc alatt teljesítette a kihívást. Nem sokkal mögötte ért célba az olimpiai bajnok bokszoló, Kovács "Kokó" István (4:19:01), aki már nem először futotta le a maratont.