Szabó Szebasztián egy második és egy harmadik helyet szerzett a Nemzetközi Úszóligában

Swimming SWIM swimmer Ukraine's GOVOROV Andrii (R) reacts with Humgariy's SZABO Szebasztian after winning the Men's 50m Butterfly Final in FINA Swimming World Cup 2019 in Tokyo on Aug.4, 2019. ( The Yomiuri Shimbun )
Szabó Szebasztián egy második és egy harmadik helyet szerzett a Nemzetközi Úszóligában
Vágólapra másolva!
Szabó Szebasztián egy második és egy harmadik helyet szerzett hétfőn a Nemzetközi Úszóliga (ISL) délutáni programjában.

A tizedik fordulóban az Aqua Centurions, a Cali Condors, az LA Current és a London Roar csapatok tagjai ugrottak medencébe.

Szabó férfi 50 méteres gyorsúszásban 21.09 másodperccel harmadikként csapott célba, míg 100 méter pillangón 49.89 másodperces eredménnyel ötödik lett.

Szabó Szebasztián egy második és egy harmadik helyet szerzett a Nemzetközi Úszóligában Forrás: Yomiuri/Takumi Harada

A nőknél Verrasztó Evelyn 200 méteres vegyesúszásban 2:11.31-gyel lett hatodik, míg 200 méter háton Burián Katalin 2:06.12-es ideje a hetedik helyhez volt elég.

A 4x100-as férfi vegyesváltóban Szabó a Centurionsszal második helyet szerzett, Burián a nők hasonló számában ugyanezzel a csapattal nyolcadikként zárt.

Az amerikai Lily King sorozatban 34 megnyert ISL-futam után maradt alul: 200 méteres mellúszásban 14 századmásodperccel kikapott honfitársától, Annie Lazortól.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.

Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően - ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével zajlik a Duna Arénában.

A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kell élniük.

Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.