Szexuális erőszakkal vádolják az olimpiai bajnok sportolót

Conseslus Kipruto, atlétika, olimpia, Rio 2016
Kenya's Conseslus Kipruto celebrates after setting a new Olympic record and winning the Men's 3000m Steeplechase Final during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 17, 2016. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS
Vágólapra másolva!
Kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolják Conseslus Kiprutót, a kenyaiak akadályfutó olimpiai bajnokát.

A 25 éves atléta hétfőn ártatlannak vallotta magát és óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A vád szerint Rio de Janeiro ötkarikás aranyérmese egy 15 éves lánnyal közösült októberben, ez a kenyai törvények szerint kiskorú megrontásának minősül, ami miatt akár 20 évre is börtönbe kerülhet a sportoló.

Kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolják Conseslus Kiprutót Forrás: AFP/Adrian Dennis

A civil foglalkozását tekintve rendőr Kiprutót múlt szerdán vették őrizetbe, most 1800 dolláros óvadékot ellenében távozhatott a hétfői bírósági meghallgatás után. A kenyai média értesülései szerint áldozata három napra eltűnt otthonról, ez idő alatt a futó házában volt.

Az atléta 2017-ben és 2019-ben is világbajnok lett 3000 méteres akadályfutásban, de ebben az évben nem versenyzett, miután augusztusban pozitív lett a koronavírustesztje.