Elhalasztották a 2021-es év egyik legrangosabb atlétika világeseményét

Yulimar Rojas
Venezuelan athlete Yulimar Rojas braking the world indoor triple jump record with 15,43 meters during the Madrid Meeting Indoor 2020 women's triple jump category held in Madrid, Spain, 21 February 2020. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) két évvel elhalasztja a 2021 márciusára tervezett fedettpályás világbajnokságot, amelynek a kínai Nancsing a házigazdája.

A WA csütörtöki hírlevelében jelzi, hogy a szervezőkkel többször egyeztetett az elmúlt hetekben, és a globális járványhelyzetet figyelembe véve, a versenyzők és a technikai személyzet biztonságát szem előtt tartva hozta meg a döntést. A fedettpályás idény rövidsége miatt jövőre később nem lehet megrendezni a vb-t.

"Szeretnénk, ha Nancsing maradna a fedettpályás világbajnokság házigazdája, tekintettel arra, hogy átfogó tervezést és felkészülést tudhat maga mögött, ezért megállapodtunk abban, hogy a kínai város egy évvel a 2022-es belgrádi fedett világbajnokság után, 2023-ban megrendezi az eseményt" - áll a WA hírlevelében.

A kínai vb-re eredetileg idén márciusban került volna sor, ám a koronavírus-járvány kirobbanása miatt februárban egy évvel elhalasztották, a WA pedig most újabb időpont-módosításra kényszerült.