Vágólapra másolva!
Vecsernyés Dávid nyújtón, Mészáros Krisztofer pedig korláton végzett az ötödik helyen a törökországi Mersinben rendezett férfi torna Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Az európai szövetség honlapja szerint Vecsernyés a nyújtó ötödik helyezése mellett lólengésben nyolcadik lett, Mészáros talajon és lólengésben is hatodikként végzett, Tomcsányi Benedek pedig korláton hetedikként zárt.

A magyar felnőtt válogatott a szombati csapatversenyt a harmadik helyen zárta. A juniorok között Balázs Krisztián nyújtón arany-, egyéni összetettben bronzérmet nyert, Molnár Botond talajon ugyancsak harmadik lett, a csapat pedig ezüstérmet szerzett.

Vecsernyés Dávid az Európa Játékokon Forrás: AFP/Andy Buchanan

A koronavírus-járvány miatt az eseményen mindössze húsz ország képviseltette magát, a mezőny a junioroknál 65, a felnőtteknél 62 főből állt.

Altorjai Sándor csapatvezető az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, az érmek száma alapján elmondható, hogy nem várt jó szereplést produkált a csapat, viszont a gyakorlatok teljesítése az elvártak szerint történt, hiszen az itthoni edzéseken, szólításokon, válogatóversenyeken egyre jobb formát mutattak a versenyzők.

"Az érmek mellett annak is örültem, hogy alig volt rontás, megingás. Ez nagyon bíztató a jövőre nézve. A gyakorlatok, illetve a nehézségi és kiviteli értékük nagyon jó irányt és fejlődést mutat az elmúlt évekhez képest" - magyarázta a magyar szövetség főtitkára.

Kiemelte, bár egyéni sportágról van szó, igazi közös csapatként működött a felnőtt és a junior válogatott. Altorjai hangsúlyozta, hogy Mészáros Krisztofer egyéni összetettben második lett volna - de a felnőttek között ebben a kategóriában ezúttal nem hirdettek eredményt -, és ilyen teljesítménnyel jó esélye lehet az olimpiai kvótaszerzésre áprilisban a bázeli Európa-bajnokságon.