Eggyel több csapat vehet részt a háromhetes kerékpáros körversenyeken

Primoz Roglic kerékpár Vuelta
Team Jumbo rider Slovenia's Primoz Roglic (L) and Team Movistar rider Spain's Alejandro Valverde arrive to the finish line of the 15th stage of the 2019 La Vuelta cycling Tour of Spain, a 154,4 km race from Tineo to Santuario del Acebo in Cangas del Narcea on September 8, 2019. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
Idén eggyel több, 22 helyett 23 csapat vehet részt a háromhetes országúti kerékpáros körversenyeken, a Tour de France-on, a Giro d'Italián és a Vuelta a Espanán.

A nemzetközi szövetség (UCI) csütörtökön bejelentett döntése szerint az automatikus résztvevő 19 World Tour-csapat és a tavalyi idény legjobb pro team (prokontinentális) istállója mellett nem két, hanem három együttes kaphat szabadkártyát, így 184 kerékpáros vehet részt az esztendő Grand Tourjain.

A határozat megkönnyíti a versenyszervezők dolgát, hiszen Franciaországban és Spanyolországban egyaránt három-három pro team van, amelyek így meghívást kaphatnak a háromhetesekre. A Giróról ugyanakkor így is ki fog maradni egy olasz másodosztályú sor, ugyanis az eddig három csapat mellett idén már ebbe a kategóriába tartozik a Dina Mártont és Fetter Eriket soraiban tudó EOLO-Kometa is.