Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton is azok között volt, akiknek rövid időre ismét karanténba kellett vonulniuk Melbourne-ben, ausztrál nyílt teniszbajnokság helyszínén, miután az egyik szállodai alkalmazott koronavírustesztje pozitív lett. Az Australian Open három magyar érdekeltje Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila egyformán elkerülte a kiemelteket a jövőhéten kezdödő Grand Slam-torna első fordulójában.

Fucsovics Márton esete 500-600 embert érintett, ugyanis a játékosokon kívül a stábtagoknak és a hivatalos személyeknek is elszigeteltségbe kellett vonulniuk, és tesztelték őket. Fucsovics az M1 aktuális csatornának elmondta,

hogy szerencsére hamar megjött a teszteredmény, amely negatív lett, így csütörtökön este már ismét edzhetett.

Az első kéthetes időszakról - amikor az Australian Openre érkezetteknek kötelező karantént írtak elő a helyi hatóságok - a játékos felidézte: három napig ki sem léphettek a szállodai szobájukból, ezt követően viszont öt órára kimehettek edzeni, és úgy érzi, sikerült jól felkészülnie.

- mondta Fucsovics Márton. Hozzátette: három hónapja nem volt tétmérkőzése, ahogy ellenfelei többségének sem, és ez meg is látszik egyelőre a teljesítményükön. A 28 éves teniszező Balázs Attilával párosban is indul majd az év első Grand Slam-tornáján,

de mint hangsúlyozta, mindkettejük számára az egyes lesz a fontosabb.

Elárulta, hogy párostársával - mivel ő egy másik szállodában lakik - kevesebbet kommunikált az elmúlt hetekben, de Babos Tímeával tartja a kapcsolatot, olyannyira, hogy csütörtökön este egy kétórás közös edzést is tartottak.

Fucsovics Márton is azok között volt, akiknek ismét karanténba kellett vonulniuk Melbourne-be Forrás: AFP/Franck Fife

Fucsovics tavaly egyesben a nyolcaddöntőig jutott az Australian Openen, ott a 20-szoros GS-bajnok Roger Federer búcsúztatta.

- fogalmazott a világranglista 55. helyezettje.

Babos Tímea párosban a világ legjobb játékosainak egyike Forrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság három magyar érdekeltje, Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila egyformán elkerülte a kiemelteket a hétfőn kezdődő melbourne-i Grand Slam-torna első fordulójában. magyar szövetség Facebook-oldala szerint a pénteken rendezett sorsolás alapján a rangsorban 115. Babos

a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára jutott 123. belga Ysaline Bonaventure ellen lép majd pályára a 128 között

.A szintén a kvalifikációból indult magyar játékos győzelem esetén a 24. kiemelt amerikai Alison Riskevel (világranglista-26.), vagy az orosz Anasztaszja Potapovával (101.) találkozhat a 64 között. A férfiaknál Fucsovics Márton (55.) esélyesként léphet pályára a nyitókörben, ugyanis a szabadkártyás ausztrál Marc Polmans vár rá, aki 125. a ranglistán.

Amennyiben a nyíregyházi játékos igazolja a papírformát,

a második körben régi jó ismerősével, a 17. kiemelt svájci Stan Wawrinkával (18.), vagy a portugál Pedro Sousával (108.) csap majd össze.

A hét elején a Great Ocean Road Open első fordulóját talpsérülés miatt feladó Balázs Attila (94.) a spanyol Roberto Carballes Baenával (98.) találkozik az első fordulóban. A meccs győztese a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev és a kanadai Vasek Pospisil összecsapásának továbbjutójával küzdhet majd meg a 32-be kerülésért.