Pozitív koronavírusteszt miatt visszalépett az éllovas csapata az UAE Tour kerékpárversenyen

TOPSHOTS Horizontal
Dutch cyclist Mathieu van der Poel (L) of Team Alpecin–Fenix gestures as he approaches the finish line to win the first stage of the UAE Cycling Tour from al-Dhafra Castle to al-Mirfa on February 21, 2021. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Pozitív koronavírusteszt miatt visszalépett az Egyesült Arab Emírségekben zajló országúti kerékpárversenytől az első szakaszt nyerő Mathieu van der Poel csapata.

Az Alpecin-Fenix egyik stábtagjánál mutatott ki fertőzést a vizsgálat, így az erős oldalszél miatt kaotikus vasárnapi nyitószakaszt nyerő holland klasszis és társai a hétfői etapon már nem vehettek részt.

Mathieu van der Poel nyerte az első szakaszt Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Az év első World Tour-viadalának második szakasza egyéni időfutam volt, és a várakozásoknak megfelelően magabiztos sikert aratott a szám világbajnoka, Filippo Ganna, aki egymást követő nyolcadik időfutamát nyerte meg.

Az egyhetes versenyen mutatkozik be új csapatában, a Groupama-FDJ-ben Valter Attila: a tavalyi Tour de Hongrie győztese két nap után a 81. helyen áll. Az összetettet a Tour de France címvédője, a szlovén Tadej Pogacar vezeti.