Éjszakába nyúló meccsen, hatalmas csatában nyert Fucsovics Márton

tennis Horizontal
Fucsovics nagy küzdelemben nyerte meg a második játszmát
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton éjszakába nyúló csatában bejutott a második fordulóba az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású, rotterdami keménypályás férfi tenisztornán.

A hétvégi selejtezőből két győzelemmel főtáblára jutott magyar játékos - aki 59. a világranglistán - hétfőn este az amerikai Reilly Opelkával találkozott, pályafutása során először. A 38. helyen álló michigani óriás a férfi mezőny legmagasabb tagja a maga 211 centiméterével, és főként bombaerős szerváira épít a meccseken.

Az Ahoy csarnok pályáján a tenyeressel hatékonyan irányító ellenfél 2:0-lal kezdett, ám a magyar Davis Kupa-válogatott vezérének rögtön sikerült a lehetetlennek tűnő feladat, és elvette Opelka adogatását (2:2). Innentől néhány ütéses labdamenetekkel jutottak el a rövidítésig, melyben végig Fucsovics volt fölényben, és riválisán egy 230 kilométer/órás ász sem segített.

A folytatásban a nyíregyházi teniszező 3:2-nél két bréklabdát elszalasztott, majd stabil szervajátékokat követően a második játszma is tie-breakbe torkollott. Ebben ezúttal az amerikai volt jobb, így 1 óra 53 perc elteltével - ekkor már éjjel fél egyre járt az idő - jöhetett az utolsó felvonás.

A harmadik szett ugyancsak kevés esélyt tartogatott a fogadóknak, mindketten fegyelmezetten hozták az adogatásokat, miközben a 29 éves magyar játékos hatodszor is hiába próbálta átemelni hatalmas termetű ellenfelét.

A mérkőzést lezáró újabb rövidítésben Fucsovics néhány bravúros ütést is bemutatott, s végül 2 óra 50 perc elteltével ő fogadhatta riválisa gratulációját a hálónál.

Fucsovics a nyolcaddöntőben az ötödik kiemelt Roberto Bautista Aguttal (13.) - aki tavaly a rotterdami nyitókörben búcsúztatta őt - vagy a szintén spanyol Alejandro Davidovich Fokinával (51.) találkozik.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Reilly Opelka (amerikai) 7:6 (7-2), 6:7 (4-7), 7:6 (7-4)
Nishikori (japán) - Auger-Aliassime (kanadai, 7.) 7:6 (7-4), 6:1
Norrie (brit)-Baszilasvili (georgiai) 6:0, 6:3
Murray (brit)-Haase (holland) 2:6, 7:6 (7-2), 6:3