Valter Attila csapattársa nyerte a Baszk Körverseny királyszakaszát - videó

David Gaudu kerékpár
Team Groupama-FDJ's French rider David Gaudu laughs as he wins the 17th stage of the 2020 La Vuelta cycling tour of Spain, a 178,2-km race from Sequeros to Alto de La Covatilla, on November 7, 2020. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
David Gaudu nyerte a Baszk Körverseny 6., utolsó szakaszát. A Groupama-FDJ kerékpárosa volt az egyetlen, aki tartani tudta a lépést a rangos egyhetes összetett-győztesével, Primoz Rogliccsal a lépést.

Az egyik legnehezebb egyhetes kerékpárverseny utolsó szakasza a baszkok legendás emelkedőjén, az Arratén ért véget. Körülbelül 40 kilométerrel a vége előtt mászták meg először ezt a hegyet, Roglic ekkor támadott, akivel Gaudu mellett csak Hugh Carthy tudta tartani a lépést.

Az összetettben addig élen álló Brandon McNulty nem bírta az iramot, és végül a dobogóról is leszorult. Szintén nem tudott Roglicékkal menni a szlovén honfitársa, a Tour de France címvédője, Tadej Pogacar sem, így a 31 éves versenyző nyugodtan átadhatta a szakaszgyőzelmet a Valter Attila csapatában tekerő Gaudunak.

Roglic első versenyét nyerte meg a 2021-es évben - ha nem bukik a márciusi Párizs-Nizza utolsó etapján, akkor ez a siker már korábban összejött volna. A síugróból lett klasszis kerékpáros 2018 után második alkalommal tudta megnyerni a Baszk Körversenyt.

Az összetett második helyén Jumbo-Vismás csapattársa, Jonas Vingegaard zárt, a harmadikon pedig Pogacar zárt. A legjobb sprinternek járó zöld, illetve a legjobb hegyi menőnek járó pöttyös trikó is Roglicé lett.