Canelo Álvarez újabb kihívóval végzett, és megdöntötte Muhammad Ali rekordját

Box TOPSHOTS Horizontal
In this handout photo provided by Matchroom Boxing, Mexican boxer Saul "Canelo" Alvarez (L) throughs a jab at British boxer Billy Joe Saunders during their super middleweight title fight at the AT&T Stadium in Arlington, Texas on May 8, 2021. - Alvarez beats Saunders to unify super middleweight titles (Photo by Ed MULHOLLAND / Matchroom Boxing / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ED MULHOLLAND / MATCHROOM BOXING " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A texasi Arlingtonban rekordot jeleztő több mint 72 ezer helyszíni néző előtt a mexikói Saul "Canelo" Álvarez technikai K.O.-val győzte le a brit Billy Joe Saunderst, ezzel megszerezte a WBO nagyközépsúlyú bajnoki övét is.

A WBO bajnoka, Saunders hibátlan 30-0-s mérleggel érkezett a címegyesítő mérkőzésre, és a találkozót megelőzően sportszerűen, de roppant magabiztosan nyilatkozta, hogy négy övvel fog hazatérni, miután elveszi az Álvareznél lévő másik hármat, azaz WBA szuperbajnoki, a WBC, valamint a Ring Magazine övét is is.

Nos, ebből nem lett semmi, Canelo végig uralta a mérkőzést, és folyamatosan bevitt tiszta és nagy erejű találataival olyan károkat okozott, hogy a mérkőzésvezető a képek alapján nagyon helyesen már nem engedte ki Saunderst a kilencedik menetre.

Saunders valóban nagyon rosszul nézett ki a meccs végére:

"Tudtam, hogy ez lesz. Azt hiszem, eltörtem az állát, úgyhogy tudtam, hogy nem fog már kijönni a sarokból" – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Álvarez.

Az utolsó menetben Álvarez már ilyeneket is megengedhetett magának:

Az NFL-ben szereplő Dallas Cowboys stadionjában rendezett összecsapást a helyszínen 73126 néző látta, ezzel megdöntötték az eddigi nézőrekordot, amit Muhammad Ali Leon Spinks elleni 1978-as csatája tartott.

A súlycsoportnak már csak egy bajnoki öve nincs Álvareznél: az IBF trónján Caleb Plant ül – egyelőre.

Már csak egy öv hiányzik: