Vágólapra másolva!
A 2021-es Giro d'Italia vasárnap a milánói célban, egy időfutammal ért véget. Filippo Gannáé lett a szakasz, Egan Bernal nyerte az összetettet, míg a Groupama-FDJ magyar versenyzője, a 22 éves Valter Attila csapata legjobbjaként az összetett 14. helyét szerezte meg a Giro 104. kiírásán.

Az utolsó, 30 kilométeres etapon Valter Attila egy helyet javított, így élete második Grand Tour versenyét az előkelő 14. helyen fejezte be.

„Nagyon sok szép emlékkel térek majd haza a fehér és a rózsaszín trikó kapcsán. Ez most már az életem része lesz, ami itt történt, most már mindig az leszek, aki felvehette a rózsaszín trikót a Girón. Ennek kapcsán is nehezen tudom kifejezni, amit ez a verseny adott nekem. Egész Magyarország megismert, ami nagyon jó, nem csak nekem, hanem elsősorban a kerékpársportnak. Természetesen élveztem a vezető szerepet, és azt, hogy olyan segítőim lehettek, mint mondjuk Rudy Molard. Mindenki nagyon keményen dolgozott értem, ami nagyon megható volt. Épp csak most érkeztem a csapathoz, nem is beszélek még jól franciául, de mindenki készen állt küzdeni értem" – mondta az FDJ hivatalos oldalának Valter Attila.

Valter Attila a fehér és a rószaszín tirkót is felvehette a Giro d'Italián Forrás: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

„Volt nálunk a fehér és a rózsaszín trikó is, ami messze nem magától értetődő. Természetesen a győzelem is fontos, így kicsit hiányolom a szakaszgyőzelmet, de van még vagy tíz csapat, amely nem nyert szakaszt és megkülönböztetett trikót sem szerzett. Az, hogy volt nálunk a rózsaszín és van egy top 15-ös versenyzőnk, nem rossz eredmény. Attila megmutatta a képességeit, a jövő embere lehet a Grand Tour versenyek összetettjét tekintve. Sok munka vár még rá, de ennyi idősen ez szép teljesítmény és ígéretes a jövőre nézve. Összességében mindenki tette a dolgát, elégedett vagyok és jó emlékeket vihetünk magunkkal" – mondta a Groupama-FDJ sportigazgatója, Philippe Mauduit.