Hatalmas küzdelemben jutott tovább Wimbledonban a korábbi világelső teniszsztár

tennis Horizontal
Britain's Andy Murray wins breaking serve in the fifth set against Oscar Otte in their men's singles second round match on the third day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 30, 2021. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A wimbledoni teniszbajnokságon a háromszoros Grand Slam-győztes és kétszeres olimpiai aranyérmes Andy Murray ötszettes csatában győzte le Oscar Ottét, és bejutott a legjobb 32 közé. A skót teniszezőt teljesen lenyűgőzte az őt támogató közönség, és hálás azért, hogy még mindig ilyen felelmelő élményekben lehet része.

Murray a makacs sérülései miatt 2018 óta mindössze 21 tornán játszott, a wimbledoni bajnokság előtt idén csak három ATP-viadalon vett részt, amelyeken két mérkőzést nyert.

A skót játékos szabadkártyásként indult el a füves pályás Grand Slam-tornán és az első fordulóban a 24. kiemelt Nikoloz Baszilasvilit búcsúztatta. A második körben a német Oscar Otte volt az ellenfele, aki ellen alaposan megszenvedett a korábban két csípőműtéten is átesett teniszező. A 3 órán és 52 percen át tartó mérkőzést 6-3, 4-6, 4-6, 6-4, 6-2 arányban nyerte meg, és rendkívül boldogan nyilatkozott utána.

összegzett a Wimbledonban 2013-ban és 2016-ban is győztes játékos.

Andy Murrayt nagyon feldobta a szurkolók támogatása Forrás: AFP/Ben Stansall

A 34 éves Murray számára valóban nem volt könnyed és sima a világranglistán 151. német versenyző elleni győzelem. Az első szetett ugyan megnyerte a skót, azonban a következő kettőt elbukta, így hátrányból kellett visszakapaszkodnia, de végül sikerrel járt.

tette hozzá a korábbi világelső.

Forrás