Méterekkel a cél előtt előzött és megnyerte a szakaszt Primoz Roglic

Primoz Roglic Párizs-Nizza kerékpár
Slovenian Primoz Roglic of Team Jumbo-Visma celebrates as he crosses the finish line to win the seventh stage of 79th edition of the Paris-Nice cycling race, 166,5km from Nice to Valdeblore La Colmiane, France, Saturday 13 March 2021. BELGA PHOTO POOL VINCENT KALUT (Photo by POOL VINCENT KALUT / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A legutóbbi két kiírásban győztes Primoz Roglic nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 11. szakaszát, amelyen az összetett élcsoportjában nem változott a sorrend.

Az Antequera és Valdepenas de Jaén közötti 133,6 kilométeres, dombos etapon az ötfős szökés négy tagját utolérte a célhoz közeli második kategóriás emelkedőn a jelentősen lezsugorodott mezőny. A múlt csütörtöki etapon szökésből hajszálnyival bár, de diadalmaskodó Magnus Cort húszmásodperces előnnyel kezdhette meg a célhoz vezető rendkívül meredek záró kilométert. Az esélyesek csoportja azonban felzárkózott rá, és háromszáz méterrel a cél előtt kikerülték az EF dán bringását.

A győzelmet a hasonló emelkedőket kedvelő szlovén Roglic nyerte, lehajrázva a spanyol Enric Mast, akivel néhány száz méterrel korábban kis híján összeakadt. A nyitó időfutam után második sikerét ünnepelhette az idei spanyol körversenyen Roglic, aki ezzel csökkentette a hátrányát a piros trikós norvég Odd Christian Eiking mögött - a sorrend az összetett élcsoportjában nem változott -, riválisainak pedig mind adott időkülönbséget.

Eredmények:

11. szakasz, Antequera-Valdepenas de Jaén 133,6 km:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 3:11:00 óra
2. Enric Mas (spanyol, Movistar) 3 másodperc hátrány
3. Miguel Ángel López (kolumbiai, Movistar) 5 mp h.
...10. Odd Christian Eiking (norvég, Intermarché-Wanty) 11 mp h.
11. Guillaume Martin (francia, Cofidis) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Eiking 41:48:57 óra
2. Martin 58 másodperc hátrány
3. Roglic 1:56 perc hátrány

Csütörtökön a Jaén és Córdoba közötti 175 kilométer megtétele vár a 76. Vuelta a Espana mezőnyére. A 3417 kilométer össztávú viadal jövő vasárnap Santiago de Compostelában, a híres Szent Jakab-zarándokút - ismert nevén El Camino - záró állomásán ér véget.