Vágólapra másolva!
A belga hatóságok szerint tragikus baleset történt, amikor egy kisbusz halálra gázolta a dánok egykori kerékpárosát, későbbi szakkommentátorát, a nagy körversenyen is korábban szakaszt nyerő Chris Anker Sörensent.

A belga sportkommentátor, Hans Vandeweghe szerint azért nem ennyire egyszerű a helyzet. A szintén korábbi kerékpáros szerint a tragédia helyszíne finoman fogalmazva sem egy kellemes hely.

A hatóságok szerint a sofőr nem hibázott, tragikus baleset történt, de Vandeweghe szerint a belga hatóságoknak igen komoly felelőssége van. Szerinte Flandria, ahol a világbajnokságot rendezik – emiatt volt ott Sörensen is a helyszínen – nagyon rossz kerékpáros infrastruktúrával rendelkezik.

A tragédia helyszíne Forrás: --

Kiszámíthatatlan utak, veszélyes kanyarok jellemzik a helyszínt, ahol a tragédia történt.

Vandeweghe szerint Zeebrugge az egyik legveszélyesebb környék ebből a szempontból. Sörensen az út baloldaláról érkezett, amikor nem állt meg a járműnek, ráadásul pillérek takarták a kilátását.

„Sok országban ez egy védett átkelő lenne, és ha a biciklisnek kellene megállni, akkor erre előre tábla figyelmeztetne, nem pedig felfestés az utolsó egy méteren. Természetesen baleset volt, de olyan, ami csak idő kérdése volt. Újabb botrányos történet a veszélyes kerékpáros környéken" – mondta a belga szakértő.

A 37 évesen meghalt Sörensent felesége és két gyermeke gyászolja.