Andy Murray két éve nem járt hasonló magasságokban

Andy Murray tenisz Wimbledon
Britain's Andy Murray celebrates winning against Georgia's Nikoloz Basilashvili during their men's singles first round match on the first day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 28, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A háromszoros Grand Slam-bajnok Andy Murray két éve az első negyeddöntőjére készül a Metzben zajló, 481 ezer euró (170,7 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

A korábbi világelső brit játékos a szerdai nyolcaddöntőben két játszmában verte a kanadai Vasek Pospisilt, majd bíztató kilátásokról beszélt.

Andy Murray két éve nem járt hasonló magasságokban Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Mostanában sok meccset játszom, a szervezetem bírja a terhelést, és minden győzelemmel nő az önbizalmam" - jelentette ki a 34 éves olimpiai bajnok. - "Kezdem újra érezni a labdameneteket, és azt, hogy hogy akarom megnyerni őket, ez tavaly még nem így volt" - tette hozzá a világranglistán 113. Murray, aki legutóbb a 2019-es antwerpeni versenyen jutott el a legjobb nyolcig.

A skót teniszező makacs csípősérülése és műtétei miatt 2018 óta mindössze 25 tornán szerepelt. Wimbledon előtt alig játszott az idén, három ATP-viadalon összesen két mérkőzést nyert.